![]() ![]() Fläskflié med mozzarella![]() Fläskfilé serverad i kryddig sås och med mozzarella på toppen. Lätt att förbereda och en riktigt god bufférätt! Du behöverReceptet är för 6-10 personer.
Gör så här:Mängden är beräknad på buffé med andra rätter - med få andra rätter räcker köttet till cirka 6 gäster, med flera andra liknande rätter (kött, fisk, kyckling, ägg) räcker den till cirka 10. Smöra en ugnsfast form eller ett fat med höga kanter, stort nog att rymma filén. Finhacka löken och vitlöken. Mjukfräs den i olja på låg värme. Tillsätt tomatkross, puré, vatten och buljong. Stöt kryddorna i mortel och blanda ner. Tillsätt balsamvinäger och koka ihop såsen i cirka 15 minuter. Täck botten av formen eller fatet med såsen. Skiva köttet i centimetertjocka skivor. Stek dem i smör på medelhög värme tills de är nästan genomstekta. Lyft ur och lägg dem i såsen i formen. Gör du rätten i förväg låter du köttet svalna innan du skivar osten och lägger en bit mozzarella på varje köttskiva. Täck med plast och ställ i kyl. Värm ugen till 250 grader. Gratinera i cirka 15 minuter tills det att rätten är varm och fått fin färg. Dekorera med basilikablad före servering. Servera varm eller ljummen på buffén. ![]() ![]() ![]()
|
|