![]() ![]() Fransk potatissallad![]() En frisk potatissallad som matchar de flesta kalla bufféer. Gott till kallskuret, marinerade bönor eller grillad ost. Du behöver
Gör så här:Skala och skiva potatisen i halvcentimetertjocka skivor. Koka mjuk i saltat vatten i cirka 5 minuter. Potatisen ska ha kvar lite motstånd och inte koka sönder. Häll av kokvattnet och låt ånga av. Häll över citronsaften och kyl potatisen. Blanda samman senap, oja och kapris. Blanda ner i potatisen. Finhacka rödlöken och blanda med salladen. (Gör du salladen en dag i förväg kan det vara bra att veta att rödlök ger mera smak om den står över natten - vill du ha en mildare löksmak väntar du med löken till samma dag den ska serveras.) Skiva gurkan och blanda ner vid serveringen. Lägg upp salladen i serveringsskål och klipp över gräslöken. ![]() ![]() ![]()
|
|