![]() ![]() Krämig potatissallad med kapris![]() En god och krämig potatissallad. Gjord på matlagningsyoghurt och gräddfil och därför lite lättare än sallad med majonäs. God till både kött och grönt! Du behöverReceptet är för 6-10 personer.
Gör så här:
Beräkna att det går åt mellan 100 och 200 g sallad per person. Serverar du enbart potatissallad räknar du med den större mängden och finns det annan sallad/ många rätter räkna med den lägre mängden. Häll av kokvattnet och blanda den varma potatisen med ättiksspriten. Ställ att svalna i vattenbad. Blanda yoghurt, gräddfil, senap och kapris. Fintärna gurka och skiva rädisorna tunt. Blanda yoghurtblandningen, gurkan, rädisorna och den svalnade potatisen. Lägg upp i en serveringsskål och ställ kallt fram till serveringen. Salladen går fint att förbereda en dag i förväg och förvara i kylskåp. ![]() ![]() ![]()
|
|