Krämig potatissallad med kapris

En god och krämig potatissallad. Gjord på matlagningsyoghurt och gräddfil och därför lite lättare än sallad med majonäs. God till både kött och grönt!

Du behöver

Receptet är för 6-10 personer.

  • 1 kg fast potatis
  • 1 tsk salt
  • 1 msk ättikssprit 12%
  • 2 dl turkisk yoghurt, 10 %
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk kapris
  • 2 dl fintärnad gurka
  • 8 medlestora rädisor
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Beräkna att det går åt mellan 100 och 200 g sallad per person. Serverar du enbart potatissallad räknar du med den större mängden och finns det annan sallad/ många rätter räkna med den lägre mängden.

Skala och skär potatisen i tärningar.

Koka den i lättsaltat vatten tills den är nätt och jämnt mjuk i mitten, cirka 5 minuter. Det är viktigt att den inte bli överkokt - då blir salladen till mos.

Häll av kokvattnet och blanda den varma potatisen med ättiksspriten. Ställ att svalna i vattenbad.

Blanda yoghurt, gräddfil, senap och kapris. Fintärna gurka och skiva rädisorna tunt.

Blanda yoghurtblandningen, gurkan, rädisorna och den svalnade potatisen. Lägg upp i en serveringsskål och ställ kallt fram till serveringen.

Salladen går fint att förbereda en dag i förväg och förvara i kylskåp.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Glutenfritt

Glutenfritt helt enkelt

Peppar&Salt har glutenfria recept och inspiration till alla måltider! Din egen müsliblandning med mandel och quinoapuffar kan förgylla den gråaste vintermorgon.

glutenfriarecept.se

Hallon

Hallonår hela året

När man kämpat sig genom snåret och fintat hallonmaskarna är det bara ren njutning kvar. Tårta fylld med halloncurd, någon?

bakatårta.se


Pajrecept

Polentapaj

Paj smakar alltid fint! Prova polentapaj med majsgryn, oliver och lagrad ost i fyllningen.

Paj är lättlagad mat. Och god! En stor fördel är att de flesta matpajer går utmärkt att göra i förväg och värma just när det är tid.

Ett nytt recept som gör sig kall eller ljummen är polentapaj - en god, vegetarisk paj där pajen ska svalna helt innan fyllningen stelnat. En perfekt paj att göra i förväg alltså och en fin smakkombination, med majsgryn, oliver, rosmarin, vitlök och lagrad ost.

Servera kall eller värm strax innan serveringen. Soltorkade tomater, rostade solrosfrön och en god sallad passar fint till!

Smakfull helg önskar pepparochsalt.se!

 pajrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...