![]() ![]() Krutonger med soltorkade tomater![]() Krutonger, stekta eller rostade brödtärningar passar som tillbehör till soppor, sallader och grytor. Men också som snacks på ett buffébord. Denna variant med tomatsmak passar till grönsallader och ostar! Du behöverReceptet är för 4-8 personer.
Gör så här:Receptet är beräknat för 4 personer om det är tillbehör till en måltid och 6-8 personer på en buffé med flera tillbehör. Tänk på att ju fler rätter du serverar på buffén desto mindre mängd går det åt. Skär brödet i tärningar. Om du vill kan du först skära bort kanten, men det är inte nödvändigt - med skorpan får krutongerna en lite grövre och matigare ton. Klipp eller skär tomaterna i små bitar eller strimlor. Blanda samman olja, tomatpuré, basilika och salt i en skål. Vänd ner brödtärningarna i oljan och blanda om så att de täcks med olja. Bred ut krutongerna på en plåt med bakplåtspapper och strö över osten. Rosta tärningarna i mitten av ugnen i 250 grader i några minuter tills de fått fin färg. Vänd gärna krutongerna en gång under rostningen så blir de finare i färgen. Passa dem noga - det är lätt att bränna brödet! Låt krutongerna svalna på plåten och förvara dem luftigt tills de ska serveras. ![]() ![]() ![]()
|
|