![]() ![]() Marinerad fläskfilé![]() Kallskuret har en självklar plats på buffén. Här är ett lätt och gott recept på cidermarinerad fläskfilé som görs en dag i förväg. Du behöverReceptet är för 6-8 personer.
Gör så här:Putsa och torka köttet. Smöra en ugnsfast form stor nog för köttet. Värm ugnen till 175 grader. Värm en stor stekpanna eller stekgryta och stek köttet i smör runt omkring på medelhög värme så den får fin färg. Lyft ur och lägg köttet i formen. Sätt en termometer i den tjockaste delen av filén och tillaga i 175 grader i cirka 40 minuter eller tills temperaturen nått över 70 grader. Ta ut och låt köttet svalna tills det går att skära. Skiva köttet tunt. Blanda samman citer med citronsaft. Strimla purjolöken. Varva lök med kött i en form eller en plastpåse. Täck med ciderblandningen. Låt ligga i kylskåp över natten. Lyft upp ur marinaden, lägg på serveringsfat och strö grovmalen peppar över. ![]() ![]() ![]()
|
|