![]() ![]() Ostpaj med purjo![]() Paj är bra buffémat som kan serveras såväl varm som kall. Du behöverReceptet är för 6-8 personer. Pajdeg
Fyllning
Gör så här:Pajdeg: Finfördela smöret i vetemjölet, gärna i matberedare. Blanda ner vattnet och knåda snabbt ihop till en deg. Lägg svalt i cirka 30 minuter. Värm ugnen till 200 grader. Kavla eller tumma ut degen så den passar en pajform med cirka 24 centimeter i diameter. Deg som blir över kan frysas. Nagga bottnen och förgrädda i 15 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader.
Fyllning: Hetta upp smöret och fräs purjolöken i 4-5 minuter. Vispa upp ägg, mjölk, salt och svartpeppar och blanda till sist ner osten. Täck det förgräddade pajskalets botten med purjolöken och slå därefter över stanningen. Grädda i ugnens nedre del i 175 graders ugnsvärme tills pajen stannat helt, cirka 40 minuter. Täck eventuellt med en plåt om pajen börjar få för mycket färg. Paj är utmärkt buffémat, prova gärna fler recept på vår systersida pajrecept.se. ![]() ![]() ![]()
|
|
vad gott