Pastasallad med yoghurt

Trevlig sallad med milda smaker som gör att den passar till många rätter.

Du behöver

Receptet är för 8-10 personer.

  • 500 g okokt pasta
  • 1 tsk salt
  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • 2 dl fryst eller konserverad majs
  • 1 schalottenlök
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 3 dl matlagningsyoghurt 10%
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk honung
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 dl fintärnad ost
  • (12 cocktailtomater)

Gör så här:

Salladen blir bäst om den görs en dag i förväg.

Koka upp rikligt med vatten tillsammans med salt. Koka pastan utan lock enligt anvisning på förpackningen. Den ska ha kvar tuggmotstånd och får inte bli överkokt. Häll av kokvattnet och spola hastigt i kallt vatten. Låt rinna av och häll upp pastan i en kall bunke. Blanda ner de frysta ärtorna och majsen. Låt stå svalt.

FInhacka löken och skölj och strimla sellerin fint. Blanda sedan samman de övriga ingredienserna till dressingen i en skål.

Blanda pastan med löken, sellerin och dressingen. Lägg upp i en serveringsskål och täck med plast. Förvara i kyl fram till serveringen men ta gärna ut skålen en stund innan salladen serveras så att den inte är för kall.

Dekorera gärna genom att blanda i tomater precis före servering.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Baka med äpplen

Äppellängd med honung!

Äpplen passar till mer än paj eller mos. Prova vetelängd med honung och mandel!

bakakaka.se

Lakritskaka

Svart som lakrits

En kladdkaka utan choklad? Smaksätt med lakrits och du har en lakritskladdkaka!

kladdkakor.se


Naketkorn

Nordiskt ris

Ris i all ära, men naketkorn är både gott och klart annorlunda!

Vitt ris och pasta har fått allt större konkurrens de senaste åren. Couscous finns på många middagsbord, bulgur likaså. Vill du bredda smaken ytterligare, prova naketkorn, ett sädesslag som odlades och åts i landet många hundra år tillbaka. Odlas åter och hittas inte bara i hälsokostbutiken utan ibland även i mataffären. Gott i sallader, i brödbaket och som perfekt tillbehör till en hemlagad falafel eller vegoburgare. Passar utmärkt till svamp eller ugnsbakad aubergine.

 veganrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...