![]() ![]() Pastasallad med paprika och ost![]() En sallad som passar lika bra till kyckling som till fisk eller fläskkött. God ihop med marinerade bönor, grönsaker och grönsallader. Perfekt med grillad aubergine! Görs med fördel en dag i förväg. Du behöverReceptet är för 8-10 personer.
Gör så här:Koka upp rikligt med vatten tillsammans med salt. Koka pastan utan lock enligt anvisning på förpackningen. Den ska ha kvar tuggmotstånd och får inte bli överkokt. Häll av kokvattnet och spola hastigt i kallt vatten. Låt rinna av och häll upp pastan i en kall bunke. Låt stå svalt. Blanda nu samman ingredienserna till dressingen i en skål. Rensa och skölj paprikan och tärna den riktigt fint. Rensa och skölj purjolöken och strimla den i tunna skivor. När dressingen är väl blandad kan du smaka av med salt och eventuellt vitpeppar. Blanda ner den svala pastan i dressingen och rör försiktigt om. Häll upp i serveringsskål och täck med plast fram till serveringen. ![]() ![]() ![]()
|
|
När blandar man i osten?