Pastasallad med paprika och ost

En sallad som passar lika bra till kyckling som till fisk eller fläskkött. God ihop med marinerade bönor, grönsaker och grönsallader. Perfekt med grillad aubergine! Görs med fördel en dag i förväg.

Du behöver

Receptet är för 8-10 personer.

  • 500 okokt pasta
  • 1 tsk salt
  • 2 dl cremè fraiche
  • 1 dl matlagningsyoghurt 10&
  • 1 dl majonäs
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk milt paprikapulver
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk honung
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 dl riven, lagrad ost
  • 10 cm purjolök
  • 1 1/2 dl fintärnad röd paprika
  • salt
  • (vitpeppar)

Gör så här:

Koka upp rikligt med vatten tillsammans med salt. Koka pastan utan lock enligt anvisning på förpackningen. Den ska ha kvar tuggmotstånd och får inte bli överkokt. Häll av kokvattnet och spola hastigt i kallt vatten. Låt rinna av och häll upp pastan i en kall bunke. Låt stå svalt.

Blanda nu samman ingredienserna till dressingen i en skål. Rensa och skölj paprikan och tärna den riktigt fint. Rensa och skölj purjolöken och strimla den i tunna skivor.

När dressingen är väl blandad kan du smaka av med salt och eventuellt vitpeppar.

Blanda ner den svala pastan i dressingen och rör försiktigt om. Häll upp i serveringsskål och täck med plast fram till serveringen.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av CB
6 juni 2014

När blandar man i osten?


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Frukostbullar

Baka själv de bästa frukostbullarna

Vill du ha nybakat till frukost på bara 10 minuter? Prova snabba frukostbullarna som du jäser över natten!

frukostbullar.se

Kaffedrinkar

Höj värmen!

Höj temperaturen med en värmande kaffedrink!

kaffedrinkar.se


Baka med äpplen

Äppellängd med honung!

Äpplen passar till mer än paj eller mos. Prova vetelängd med honung och mandel!

En klassisk äppelpaj smakar fantastiskt med vaniljsås. Men det finns massor av andra goda efterrätter och bakverk för den som vill variera.
Stekta äpplen är både enkelt och gott till glass, antingen i panna eller helstekta äpplen i ugn. Och frukten passar som fyllning i både långpannekaka och en elegant äppelmazarin.
För den som gillar klassiskt vetebröd är äppelbullar perfekt fikabröd. Både äppelbullar med mos och äppelbullar med äppelhack är riktigt gott!
Eller så provar du ett nytt, gott recept på vetelängd, fylld med honung och äpple. En riktigt god äppellängd!

 bakakaka.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...