Potatissallad med fetaost

En lätt potatissallad med rena smaker. God till kallskuret och de flesta grönsaker. Helt rätt på buffén!

Du behöver

Receptet är för 6-10 personer.

  • 1 kg fast potatis
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk citronsaft
  • 1/2 tsk honung
  • 1/2 tsk dijonsenap
  • 3 msk rapsolja eller annan neural olja
  • 150 g fetaost
  • 2 msk klippt gräslök
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Beräkna att det går åt mellan 100 och 200 g sallad per person. Serverar du enbart potatissallad räknar du med den större mängden och finns det annan sallad/många rätter räkna med den lägre mängden.

Skala och skär potatisen i tärningar.

Koka den i lättsaltat vatten tills den är nätt och jämnt mjuk i mitten. Det är viktigt att den inte bli överkokt - då blir salladen till mos.

Blanda samman citronsaft, honung, senap och olja.

Häll av kokvattnet från potatisen och häll dressingen över den varma potatisen. Blanda försiktigt och kyl potatisen i vattenbad eller kyl.

Hit kan du gärna förbereda.

Tärna fetaosten och blanda ner i salladen. Lägg upp i serveringsskål.

Klipp gräslöken fint och strö över salladen före servering. Strö lite svartpeppar över salladen.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Cheesecake

Citronkakan

Citronkräm och färskost förvandlar kakan till riktigt läcker efterätt! Prova en kall cheesecake med hemlagad lemoncurd till helgen!

cheesecake.nu

Kladdkakor

Chokladpaj

Ruggigt ute? Baka en god chokladpaj, med mjuk chokladfyllning!

kladdkakor.se


Smulpaj

Solmogna bär i smulpaj

Den enklaste vägen till somrig fika stavas smulpaj. Under ett smuligt täcke är det gott med allt från syrliga krusbär till saftiga jordgubbar!

På några minuter har du blandat ihop degen till grundreceptet - socker, vetemjöl och smör. Nyplockade bär betyder pajkalas! Särskilt till syrliga pajer som krusbärspaj är vaniljsås gott. När de första blåbären mognar strax blir det blåbärspaj med vanilj och självklart går det bra att göra pajen glutenfri eller mjölkfri.

 smulpaj.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...