Sparris med parmesan

Sparris serverad med parmesan och färskost. I all enkelhet och helt perfekt på buffén.

Du behöver

Receptet är för 6-8 personer.

  • 250 g sparris
  • 1 tsk salt
  • 4 soltorkade tomater i olja
  • 3 msk smulad parmesan
  • 100 g färskost typ philadelphiaost
  • 1 msk crème fraiche
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk honung
  • citronsaft
  • färsk basilika

Gör så här:

Rensa sparrisen genom att skära bort det grövsta på stjälken och om den är kraftig, skala stjälken med potatisskalare.

Koka upp cirka 1 1/2 liter vatten med salt. Koka sparrisen i cirka fem minuter om den är medelstor. Något kortare tid för tunnare och lite längre för riktigt stora sparrisar.

Häll av och låt sparrisen ånga av.

Skär tomaterna i mindre bitar och smula parmesanen.

Blanda färskosten med crème fraiche, paprikapulver, citron och honung.

Lägg upp sparrisen på ett fat och strö över soltorkade tomater och parmesanosten. Pressa lite citronsaft över och dekorera med basilika. Servera med färskosten.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Fettisdagen 28 februari

Baka dina egna semlor hemma med nya recept!

Det är semmeltider och vi äter semlor som aldrig förr. Prova något nytt och baka egna semmelmuffins!

Nuförtiden kan vi köpa semlor i butiker och på café mellan jul och påsk. Varje år mumsar vi i oss över 40 miljoner semlor i Sverige. Och varianterna blir fler även om de flesta vill ha klassiska semlor kring fettisdagen.
Alla konditorier påstår att just deras semlor är de allra godaste. Men godast är väl ändå dina egna, hembakade semlor! Baka klassiska semlor, wienersemlor, semlor med hallon, lemoncurd-semlor eller kanske chokladsemlor. Prova karlsbadersemlor, vaniljsemlor eller petit-choux semlor … Kanske en semmelkrans som räcker till många?
Eller tänk på gränserna lite till och testa något nytt. Kanske ett recept på chokladsemlor, saffranssemlor eller ett fat läckra semmelmuffins fyllda med mandelmassa.
Inte konstigt att vi gillar semlor!

 semlor.nu

Kakor

Äppelfest!

Äpplen kan användas till de mest skilda rätter. Från äppelmos till kryddig äppelkaka.

bakakaka.se

Tårta i långpanna

Tårta till alla!

Studenterna springer ut, sommarens fester drar närmre. Baka tårta i långpanna till många!

bakatårta.se


Påskgodis

Påskens bästa godis

Till påsk får vi släppa loss gottegrisen inom oss. Gör det med stil och laga syrlig citronfudge!

Skärtorsdagens påskkärringar och själva påskaftons äggjakt - det finns verkligen tillfällen för att njuta av sötsaker till påsk. Eget påskgodis lagar du enkelt hemma! Gör vit chokladtryffel som får stuns av lime eller rulla små chokladbollar med nötter och frukt till de vuxna. Marsipan går alltid hem, gärna i form av påskägg smaksatta med arrak.

Det är tid för en riktigt god påsk!

 påskgodisrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...