Sparris med parmaskinka

Enkelt, klassiskt och gott. Går att servera både på en varm och kall buffé. Tänk på att ta fram fatet i tid om du förberett så att rätten inte är kall - då smakar den mindre.

Du behöver

Receptet är för 6-8 personer.

  • 1 stor sparris eller 2 mindre/ person
  • 1 skiva parmaskinka eller annan lufttorkad skinka/ person
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk honung
  • 1/2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk olivolja

Gör så här:

Rensa sparrisen genom att skära bort det grövsta på stjälken och om den är kraftig, skala stjälken med potatisskalare.

Koka upp cirka 1 1/2 liter vatten med salt och honung. Koka sparrisen i cirka fem minuter om den är medelstor. Något kortare tid för tunnare och lite längre för riktigt stora sparrisar.

Häll av och låt sparrisen ånga av.

Rulla in 1-2 sparrisar i en skiva skinka och lägg på ett fat stort nog att rymma rätten.

Ringla över vinägern och oljan före serveringen.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av filip
28 juni 2012

denna mat är bra


Äppelkakor

Läckraste äppelkakorna du enkelt bakar själv!

På många håll börjar de första äpplena så smått mogna och vi laddar upp med några klassiska recept på äppelkaka. Smulpaj med äpplen och paj med äppelmos passar många gånger men ibland vill man ha en typisk kaka till kaffet eller efterrätten. Prova vårt recept på saftiga äppelkaka eller gör en riktigt god äppelkaka i långpanna som räcker till många gäster. Själva äter vi oss proppmätta på en nykomponerad äppelkaka med muscovadosocker. Det smakrika rårörsockret ger kakan en extra skjuts och lyfter klassikern till ny höjd!

 efterratter.se

Helgtipset

Lasagne till helgen!

Finns det någonting som går upp mot en ångande, nygräddad lasagne?

lasagne.nu

Laga mer fisk!

Mat med gott rykte

Inte bara nyttiga utan dessutom fulla med smak. Bjud på klassiskt dillkryddade laxkotletter!

fiskrecept.nu


Småkakor

Lättbakat för alla

Baka kaka med barnen eller vill du bara ha en lättbakad och god kaka?

Vill du baka enkelt eller låta barnen sköta kakbaket finns flera bra småkakor som passar fint att börja med. Goda kolakakor har få ingredienser och går lätt att lyckas med. En sats goda syltkakor eller finska pinnar är också bra startkakor som inte behöver skämmas för sig på kakfatet. Eller gör goda havreflarn. Två flarn med glass och lite sylt i mellan gör succé som enkla bakelser till efterrätten!

 bakakaka.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Bagels

Läckert segt. Favoritbrödet som både kokas och gräddas i ugn. Fyll med favoritpålägg för en lyxig macka.
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...